Velg en side

Grotta Altamira skal vitjast. 

 

Altamira er ei grotte som ligg i regionen Cantabria, ikkje så langt frå byen Santander. Ho er kjend for å ha mange veggmålerier som er datert heilt attende til steinalderen. Grotta er omlag 270 meter djup og har mange passasjer og hulrom.

 

 

Ho vart oppdaga av ein jeger rundt 1879.  Etter funnet var det mange som kom reisande og såg dei flotte måleria. Det var eit historisk viktig funn, for ein ante ikkje kor flinke dei var til å måle allereie i steinaldertida. Her kan ein sjå bileta av dyr som bison, hjort, okse og villsvin. Til og med bilete av reinsdyr finn vi, tenk så merkeleg. Det var reinsdyr her:)

 

 

Grotta står på UNESCO si liste over verda sin kulturarv og naturarv.

 

 

I 2002 stengde dei den originale grotta fordi med så mykje menneske vart det for stor slitasje på bileta.

 

 

I ettertid har dei bygd ein kopi av grotta for å syne oss korleis ho var. Her kan vi ta runden og både lære og sjå på korleis dei levde i grotta. Dei eldste bileta ein har funne her er over 22000 år.

Dei har óg laga ei utstilling over gjenstander ein har funne.

Dette er musikkinstrument.

 

 

Santillana er ein liten middelalderby rett i nærleiken av grotta. Eg hadde aldri høyrd om byen, men han lev av turisme. Det er ein sjarmerande liten by, og ganske autentisk

 

 

Dei har prøvd å bevare fasadene slik dei var i gamle dager. Vi vandrar innover byen for vi vil sjølvsagt vitje kyrkja.

 

Orgelet

 

Saint Juliana er ei kyrkje som vart bygd rundt 1100 talet. Ho er flott. I bakgården er ho kjend for særdeles fine søyler med ulik motiv.

 

 

Her i byen er det ikkje bilar, og ein kan rusle rundt og berre få alle inntrykka om korleis livet var i middelalderen.

Vatn- fontena

 

Ved rådhuset.

 

Våpenskjold til ein rik familie som budde her.

 

 

Han er frå Argentina, og er ein av venene våre på toget.

 

Koseleg.

 

Om ettermiddagen tøffer toget vidare til neste by.

 

Santander er ein by eg absolutt vil vitje igjen. Byen er ein hamneby som ligg ved Biscayabukta, og han har omlag 180 000 innbyggjarar. Han har vore ei viktig importhamn for norsk klippfisk og trelast.

Vi har busstur gjennom byen. Her er mykje fint å leggje merke til.

 

 

Vi stoppar på ei kunstig øy, La Magdalena,kor det står eit slott, El Camillo.

 

 

Tidleg på 1900 talet bygde kong Alfonso 13 dette sommarpalasset. Dette gjorde at byen vart ein populær badeby, og populariteten har holdt seg fram til i dag. 

 

 

Slottet kan ein faktisk leige om ein ønsker det.

 

 

Byen ser ut til å vere ein fin ferieby. Badestrendene, El Sardinero og La Madeleine har fin kvit sand, og sidan vi er ved Atlanterhavet er det friskt å bade.

Her er mange gode restauranter av alle slag. Toget stopper her for kvelden og vi er ute og et på ein fin restaurant. Etterpå er det mogleg å ta seg ein tur på Casino. Det takkar Knutsen nei til. Han er ikkje av den spelegale sorten. Han er vel ein av dei få som har vore to gonger i Las Vegas utan å spele for eit øre.

 

Vi koser oss vidare i togbaren:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This