Velg en side

 

 

Vi starta reisa vår i Santiago de Compostela. Her kom vi til eit staseleg hotell, hotel Parador de los Reyes Catòlicos, som før hadde vore eit hospital for dei pilgrimane som var trøytte og sletne etter den lange vandringa. For det var mange farer når ein vandre den lange pilgrimsruta. Dei kunne bli angrepne av bandittar og ville dyr, og mange var skada og trengte pleie då dei endeleg nådde målet sitt. Her fekk dei gratis losji og den hjelpa som var nødvende.Slik er det ikkje i dag.  Dei har likevel halde på ein tradisjon. Den fyrste pilgrimen som får pilgrimsertifikatet sitt fyrst den morgonen kan få ein gratis lunsj inne på hotellet. Restauranten er flott, ein kan førestelle seg korleis pilgrimane samla seg her i gamle dagar. 

 

 

Dette er ein gammel, historisk og koseleg by, og han er ein særs viktig by for kristendomen. Restane etter apostelen Jakob skal liggje begrava her, under den flotte katedralen.

 

 

 

Det har gjennom alle tider vore viktig å vere  pilgrim. Ein skal gå av seg syndene, og bli eit betre menneske. Under middelalderen vart det mykje brukt som avstraffing, å dømme kriminelle til å gå hit. Som eit bevis fekk dei eit sertifikat på at dei hadde gjennomført pilegrimsruta. Det resulterte i at mange vanlege folk gjekk ruta, og selde sertifikatet til folk som burde gått, men lurte seg unna.

 

 

Eg hadde nærast dårleg samvit når eg kom hit med fly. Eg har sjeldan sett så mange menneske i treningsklede vere samla på ein stad. Dei ramla inn som perler på ei snor framføre den kjende katedralen. 

 

 

Det er ein flott by med mykje historie. Vi rusler rundt og sug inn alle inntrykka.

 

 

Og blir ein svolten kan ein berre slå seg ned på eit fortauskafé og ete til dømes noko blekksprut, pulpo, som er ei delikatesse i dette området.

 

 

Her er det mange flotte bygningar og parker. Litt underleg å tenke på at denne byen som, som ikkje er så stor, blir rekna for å vere like viktig for kristendomen som byane Jerusalem og Roma.

Jammen meg, så traff vi ei lite kor.  Flinke var dei då dei stemma i .

 

 

Knutsen fekk pluseleg eit trengande behov for å gå til frisøren, og det er viktig å gjennomføra behova ein har:)

Då fekk eg meg ei stille stund i parken. Det er så mykje ein kan ta bilete av.

Desse ønska meg velkommen.

 

 

 

 Ei svart svane

 

 

Så tøffa toget vidare til neste litle by, Viveiro. Her er det ny vandring. Dette er óg ein gammel by med mykje historie. Her ligg det eit kloster. Historia seier ,om eg ikkkje hugsar feil, at om du gav nonnene egg gjennom ei luke, så ville du bli gift i løpet av det neste året. Dei nonnene var visst nok særs gode til å bake.

Alt er ikkje like fint, og det kan vere godt å sjå at byplanleggjaren ikkje alltid er like heldig i planlegginga.

Berre sjå på rådhuset, kva har dei tenkt?

 

 

Ikkje særleg mykje folk ute på ein laurdagskveld

 

 

Denne byen er kjend for å ha mange feiringar og opptog for å ære Jesus og dei.

 

 

Om kvelden får vi smake på denne delikatessen

 

 

Percebes, eller «gåsenakke», er eit  merkeleg lite krepsdyr som ser ut som øgleklør med negler. Dei kokast i alt fra 30 sekunder til fleire minuttar alt etter korleis dei skal nyttast. Å henta dei er eit risikofylt arbeid. Baskiske fiskarar, iført våtdrakt, lar seg heise ned bratte klippeskrenter ved lågvatn for å plukka dei. Det er med livet som innsats, og kvart år må nokre av fiskarane bøte med livet.

Tru det eller ei, dei smaka veldig godt:)

 

Share This