Velg en side

Vi er på nye eventyr, Knutsen og eg. Turen går til Spania, men denne gongen skal vi på ein såkalla «Kinderegg – tur». Eg får oppfylt tre ønskjer på ein gong. 

Vi skal ha påskestemning, storbyferie og syden, alt i løpet av to veker!

 

Ganske kult å seie at vi tar flyet ned til Alicante for vi skal på skitur. Det er eg nøgd med, for det er kjekt å oppleve ulike deler av kva Spania kan tilby.

Det tar ca fire timer å køyre fra Moraira til Sierra Nevada. Køyreturen er fin, for vegane i Spania er ganske så flotte. Etter vegen er det berre til å stoppe for ein betre lunsj oppe i fjella.

 

Sierra Nevada er ei fjellkjede som ligg i Andalucía .Namnet tyder «snøfjella». Her finn vi det høgaste punktet i fastlandsspania, Mulhacèn som ligg 3479 moh.

 

Dette er eit populært turistmål, for det er mogleg å gå på ski i dei høge fjelltoppane store deler av året. Det er Europas sitt sørlegaste skianlegg. Sierra Nevada ligg faktisk berre to timar frå Malaga, noko som gjer at ein kan stå på ski om dagen, for å slappe av på stranda om ettermiddagen. Ganske så kult å tenkje på. 

 

Det er fasinerande å køyre fra låglandet og opp i høgda. Det blir kaldere og kaldere, og for oss som stort sett har nytta Spania til soling og bading er det litt merkeleg når gradestokken viser minus . Oppover og oppover svingar vi oss. Nokre er vel tøffe i den tynne lufta, tykkjer no eg, slik som denne syklisten.

 

Byen, Pradollano ligg der i ei fjellside, og kan minne oss om ein landsby i Alpene . Han ligg ca 2100 Moh.

 

Vi styrer litt på for å finne hotellet, for her er gatene smale, bratte og ein har berre lov til å køyre ein veg. Til slutt kjem vi fram, og det er eit koseleg hotell. Her skal vi kunne ski både inn og ut. 

 

Baren

 

 

Sidan det er kaldt, ca 10 minus,  så blir det eit bad ute på terrassen den kvelden, før vi går ned for å ete eit betre måltid. 

 

 

Fantastisk god tunfisk

 

Neste dag er vi klar for ein dag ute i slalom-bakkane.

 

 

Det er berre til å ta på seg skia og renne ned til gondolen som tar oss opp til skibakkane. 

 

 

Dette er eit flott anlegg. Det har snøa dei siste vekene slik at alle heisene er i drift. Her er det gode moglegheiter for alle. Både for dei flinkaste,  og for dei som vil prøve seg for fyrste gong.

 

 

 

Sierra Nevada har 106 km med skiområder i ulike nivå. Her er  mange heiser, og ein kan velje mellom ulike løyper som passer til alle.

 

 

Raud løype og ganske så lang og bratt:)

 

Vi vel å renne til eit område som heiter «Laguna». Her er det flotte lange, raude bakker, med ikkje altfor mykje menneske. Her får ein verkeleg teste styrken i leggane. Eg må vel innrømme at eg ikkje er så glad i fart og spenning som Knutsen. Eg er meir ein person som vil nyte nedturen i sola, så god til å svinge på slalåmskia, det er eg!

 

 

Vi har påskestemning no, her er det berre til å nyte vêret, skiføre og stemninga.

 

«Afterski» er eit nødvende, og her er nok av stader å kose seg. 

 

 

Om kvelden er vi nede i sentrum og endar opp med å ete ein veldig god biff, som blir anbefalt av nokre «siddisar». Jammen meg så er verda ganske liten. På nabobordet sit far og son, dei er frå Stavanger og vi har felles kjende. Dei hadde køyrd «off piste»på brett i ei veke og var strålande nøgde med oppholdet. 

 

Eg tykkjer det er kult å få oppleve skiferie her i Spania. Det er absolutt noko eg vil anbefale til alle som likar å stå på ski.

 

På kjøpet får ein óg med seg høgdetrening. Å vere i aktivitet på 2500 moh. gjer noko med kroppen. Etter nokre dagar på ski kjenner vi det i legger og lår og i heile kroppen, og vi er nøgde med den aktiviteten. Sjølv ikkje massasje ser ut til å hjelpe😂

Då går turen til Granada og storbyliv.

Share This