Velg en side

 

I overgangen mellom september og oktober gjekk turen til Stord hotell med Skudenes blandakor.

 

 

Her skulle det syngjast. 6.desember skal vi ha julekonsert, og då må det øvast litt ekstra. Vi sang julesongar frå morgon til kveld. Det er alltid kjekt, og Stord hotell sviktar ikkje. God mat og god vin, samt hyggjeleg stemning i pianobaren;)

 

Hugs no på datoen: Julekonsert i Falnes kyrkje 6. Des.

Alle er velkomne!

 

 

Så eit anna høgdepunkt med songen i sentrum. Vi reiste til Gdansk med Slogmåkane! 

 

Her nokre bilete frå byen

Gågata

 

 

Å vere med på tur med Slogmåkane og Tednene er alltid moro. Dei er fulle av energi, og bryt ut i song ved kvar eit høve. I tillegg er det ein morosam gjeng, så her får ein verkeleg trimma lattermusklane. Skulle gjerne ha prøvd å skreve ned noko av det morosame som blir sagt i lag med denne herlige gjengen av mannfolk og kvinnfolk i sin beste alder, men det går diverre ikkje. Ein må vere til stade der og då, slik er det berre;)

 

 

Gdansk er ein koseleg by. Her er det fint å rusle rundt. Langs elva finn ein mange koselege plasser kor ein kan nyte det gode liv. Og om ein ønskjer å shoppe, så ligg ikkje kjøpesentra langt unna.

 

 

Litt spesiell denne colaen. Yoko Ono ønskjer namnet fjerna.

 

 

På fredagen er det full rulle frå morgon til kveld. Fyrst lunsj på ein koseleg restaurant før vi tar ein buss til nabobyen Sopot.

 

 

Det er ein liten kystby. Han er nok mest kjend for strandpromenaden sin,og trebryggja si, men i oktober er det ikkje dette som er fokuset vårt.

 

 

Velkommen til Slogmåkane, på taket?

 

 

På alle kanter av Sopot finn ein kafear, restauranter og barer. Den mest kjende plassen i Sopot er gågata Monte Cassino. Her ligg byen sine trendy kafeer og ein finn óg den eldste puben som ligg rett over Krzywy Domek som er ein merkeleg bygning.

 

 

 

Her, for ein time eller to, er Slogmåkane stjerner.

 

Dei syng og spelar og skaper liv i gata. Mange stopper opp for å ta bilete og for å lytte til korsongen.

Det er moro å vere norsk i Polen.

 

Etter å ha kosa oss her tar bussen oss til ein restaurant utanfor byen.

 

Her skal vi nyte eit betre måltid saman, og få servert heilstekt gris.

Fyrst ei tradisjonell polsk «brødsuppe»

 

Så det gode og møre grisekjøtet. Bordet bugner over av mat, og eg trur alle vart stappa:)

 

Knutsen må alltid finne på noko nytt? 

Og sidan vi no samlar på golfbanar, i staden for kjøleskåpsmagnetar,  så har han tinga «tee- time» på ein golfbane utanfor Gdansk.

 

 

Ikkje kva som helst bane denne Postolowo golf club. Han vart kåra til Polen sin beste golfbane i 2016. Så her er det berre til å gruglede seg. Innover bygda fer taxien, og etter ein halvtime er vi framme, til denne flotte og lange  golfbanen.

 

 

 

 

Dette bilete er tatt når eg enno var optimistisk.

 

 

Ein kan vel trygt seia at det går opp og ned i golf, faktisk ganske langt ned kan det gå. Ei stund der frykta eg at golfkarriera mi rett og slett var over. Så mange dårlege golfslag!

Og når eg må så frykteleg på do, og det ikkje finnest eit toalett i nærleiken, slik at eg må «låre» buksa i utmarka på Polen sin beste golfbane kjennest audmjukinga komplett. Eg får vel berre bøye meg i støvet for Knutsen, vinnaren.

 

Vel framme i Gdansk att, avslutta vi kvelden med ein rusletur og eit berre naut tilveringa.

Hot wine

 

Det er no fint å vere på tur;)

I oktober har eg sjølvsagt óg fått strikka ein del, har ein strikkedilla så har ein strikkedilla!

Eg støttar sjøvlsagt rosa sløyfe:

Share This