Velg en side

Sjølv om eg er turist, og kan gjere nett kva eg vil,så er Knutsen på jobb. Øygarden er komen frå Noreg, og saman skal tospannet stå på messe i fleire dager. Messa er frå halv elleve til sju om kveldane, og her skal dei snakke med folk og syne fram noko av dei gode produkta frå RTS.

Dei er tilsynelatande glade for at eg er med. Endeleg er det nokon som kan dokumentera den viktige jobben. Eg er med dei ned til messeområdet når dei rigger til utstyret sitt. Det er mange med stand. Mindre enn tidlegare blir det sagt, så dei dårlege tidene i oljebransjen merkast her og. Alle satser på ein ny vår, vi treng framleis olje.


Medan dei sveitter og jobber, tar eg ein «ny Siv».

Eg tek taxi til AQWA . Det ligg i ein liten stad kalla Sorronto , ca 25 minutt med taxi frå hotellet mitt. Eg blir køyrd dit av ein veldig hyggjeleg taxisjåfør, som undervegs gir meg gode råd kor og kva eg bør gjere i byen. Siv digga denne plassen, og sjarmerande er han .


Eg får meg ein runde i akvariumet, og ser både hai og rokker. Som eit pluss får eg og meg andre farlige og giftige skapningar i havet. Så om du trur at haien er verst,»not» . Den har dei folk som ser etter, men har du tenkt på alt det andre giftige? Det er eit  bra akvarium, der ein får sjå kva som finnest langs Australia si kystlinje.

Etter akvariet  ruslar eg rundt i området. Mykje godt å ete, og små søte butikkar.

Eg koser meg og verkeleg nyt livet. Drosjesjåføren har sagt at ein ikkje bør vere på stranda utan folk som passer på, men eg rusler ned ein tur likevel. Ingen fare for at eg bader her, det er så mykje vind at sanden stikk meg i andletet.

Skulle ønske eg hadde sett ein kval.

På tampen av dagen rusler eg attende til Hillay boat  Harbour , og slapper av på den lille stranda der det alltid er » dam ditje» 

 Om kvelden møtte eg tospannet att, og fekk ein fin oppsummering av deira arbeidsdag. 

Share This