Velg en side

Så er vi komen til Australia,Perth.

Etter ei helg i Singapore kjendes det som om eg tok eit mageplask når vi landa her. Fyrst var eg nervøs for å få kome inn i landet ,lite lurt å sjå ‘the Australian border’,alle blir scanne, seie Knutsen.Det hjelp heller ikkje når politiet kjem med dei trena hundene sine, som stryk forbi beina våre. Heldigvis kom vi inn utan problem, og Perth låg framføre føtene våre.

Kaldt var det, og vi fraus.Og eg som trudde at Australia skulle vere kjempevarmt? I følgje dei lokale hadde tempen gått frå førti grader til tjue på eit par dager. Sidan Perth ligg ved elva kjem det vind, og dei fyrste dagane bles det som heime på Sevland. Heilt sikkert praktisk når tempen er høg, ikkje så morosamt når tempen er låg.

Perth er ein mykje barskere og røffare by enn Singapore, og heilt annleis enn kva eg forestilte meg det skulle vere. Eg hadde lest på nettet at Perth var ein by med 1,9 mill. menneske , og då trudde eg sjølvsagt at det var ein storby. Der tok eg heilt feil. Sentrum av byen er ikkje stort, og i bykjerna  bur det berre 20 000, resten er spreidd i områda rundt. Byen veks stadig, og her finn vi mange gamle mursteinsbygningar, samt nye høghus.

Vi kom oss i allefall på plass på rommet, før vi traska inn mot sentrum . Knutsen måtte på shopping igjen? Den fyren treng alltid underbukser og sokkar, uansett. Øygarden meiner eg bør få ny vaskemaskin for det er visst eg som mister dei? Tull og tøys, Knutsen pakker for lite i kofferten. Vi traskar i veg, lite visste vi at bussane i sentrum er gratis. Ein kan hoppe på, og hoppe av.

Som de veit er eg opptatt av street-art, og jammen finn eg det her og.

Desse dyra vil eg sjå levande.

Frå busstasjonen
     

Stemninga stig etterkvart som vi nærmer oss sentrum. Eg kjenn igjen nokre av namna Siv har nemd for meg. Haystreet/ Murraystreet. Vi finn små koselege bakgater, og reklame for andre kjekke aktiviteter.

Så er det på tide med pause,for tørste er vi.Det er fleire plasser vi er blitt anbefalt, så det må bli fleire pausar.

Vi har laga eit eige begrep no som vi er i Perth. » Det er på tide,no tar vi ein Siv».

Utsikta frå the Lucky Shag

Etterkvart som byen openbere seg, endre inntrykket av Perth seg. Vi finn det meste.Koselege smågater, store fine åpne marker som innbyr til aktivitet og mange gode barer og restauranter. Stemninga er på topp.

No gjeld det berre å finne ein kengeru.

Share This