Velg en side


Torsdag 7.januar:
No har vi holdt oss i ro i vekevis, og det er på tide med nye opplevingar. Det blir biltur opp til Madrid,byen er ca 46 mil unna Moraira. Om det er det rette å gjere med tanke på temperatur og vêr er ei anna historie.

Vi er tross alt frå Noreg, og skal vera rusta til både regn og vind.Her var det rette staden for vindmøller

Opp mot Madrid er det tydeleg at vinproduksjon er noko ein lev av. Om det er til cava eller anna vin veit eg ikkje, men det er mil etter med områder med ulike druetre.
Jorda er raud og vi undrar om ho er særs god, full av jern og mineraler?

Med jevne mellomrom dukkar «el Toro» opp, dei er glade i oksen sin.

Seks mil unna og landskapet er  blitt «goldt», vi sit i bilen og undrar oss.

Kvar er Madrid? Er han her eigentleg?

I grunn er det litt merkeleg, her er sletter på sletter ,og vi ser ikkje snurten av hovedstaden før vi er to mil unna.

Kva veit vi så om Madrid?
Det bur omlag fire millionar menneske her. Dei har mange historiske bygningar. Vi veit at Pradomuseet bør ein vitje. Det skal vere ein fin park i sentrum, som innbyggjarane i Madrid brukar til ulike aktivitetar. Slottet, som dei kongelege ikkje brukar lenge,skal vera flott. Dei er glade i god mat og natteliv. Fotballklubben Real Madrid har fått ny trenar.

Vi kjem til å få ei travel helg.

Hotell-lobbyen 

Vel framme og klar for byen.

Knutsen er grei sånn, han stressar seg sjeldan opp når han køyrer i store byar, og på finurleg vis finn vi alltid fram relativt greit. Han har booka eit fint og sentralt hotell. Det er viktig for han(og meg?), fordi det er så morosamt å traske rundt.

Koseleg område, med mange restauranter og barer. I tillegg til å undersøkje byen skal vi kose oss og.Det er vi ganske god til.
Fredag 8.01

Her gjeld det å kome seg ut.

Eg får med meg Knutsen på ein buss, det plar gje oss overblikket. Litt kaldt, men ein får med seg historia til byen. Her er det mykje fin arkitektur.

Fyrst til Pradomuseet:

Museo del Prado er eit kjend kunstmuseum. Det har ei stor samling med europeisk målepunkt frå 1300- 1800 talet.


Så går turen vidare til ulike kjende monument i byen.

Her ser de noko av byen. 

 

Colombus syner veg

Etter ei stund lurer Knutsen meg ut av bussen, vi bør sjå nærare på slottet. Han seier at hit kjem vi nok ikkje til å gå ein gong til. Det gjeld å få sett dette området meiner han.Stort og fint.


Kongefamilien bur ikkje her no, men i gamle dager var dette staden.Så vi trasker i veg. Eg kjenner meg litt lurt etter ei stund, fordi det er ikkje like enkelt å finne den raude bussen att, og Knutsen var no klar på at det skulle vere enkelt. Ein skal kunne hoppe av for så å hoppe på. Vi leitar etter busstoppet til inga nytte. Då blir det bytur på Knutsen sitt vis. Han fyrst, med kartet i hånda, og eg  halser etter. Eg får tatt mange fine bilete.

 

Stilig klokke;)

Ein stor plaza

Stadig oppmuntrer han meg med at dette hadde vi ikkje sett om vi var i bussen. Sant nok, men etter å ha traska langt og lenger enn langt, kan ein vel kjenne seg litt trøytt i beina. Godt med nokre pauser for tyrst blir ein og.

 ú

Til opplysning, det er verdt det for Madrid er ein flott by. Vi kjende at her ville vi attende, og endå var det berre fredag. Vi glea oss stort til neste dag. Meir trasking, kanskje noko shopping, god drikke og så toppa laurdag kveld med fotballkamp, Real Madrid mot RC Deportivo.

Esperamos partido de fútbol.

Share This